5 Adımda Mutlu İlişki

5 Adımda Mutlu İlişki

Hayatımızı kendi hayatımız ile ilgili nasıl düşündüğümüz değiştirir.
5 Adımda Mutlu İlişki
İlişkiler birlikte geçirilen zamanın miktarı ile değil kalitesi ile gelişir!

Tülay Özer

Tülay Özer

1.    Her gün 10 dakika ilgi ve sevgi gösterin

İlişkilerin olmazsa olması karşındakine sevgi ve ilgi göstermektedir. Kimi zaman ilişkilerimizde karşımızdakinin kusurlarını eleştiririz ve bunu yapmadan kendimizi alamayız. Bu durumun ilacı tam olarak ilgi ve sevgidir. İlişkilerimizde karşımızdakine neden onunla olduğumuzu ve onunla olmaktan ne kadar mutlu olduğumuzu söylemeliyiz. Her gün 10 dakika ona ilgi ve sevgi gösterin

2.    Beraber Sosyal Aktiviteler Yapın

Beraber sosyalleşmek, aktiviteler yapmak sağlıklı ilişkiye ve tutkusuna katkı yapacaktır. Sadece ikinize ait olabilecek zamanlar ayırın. Beraber sinemaya gidin, yürüyüşler yapın. Bu birbirinize olan bağı arttıracak ayrıca tüm hafta yaşadığınız stresi azaltacaktır.

3.    Günlük Planlarınızı Paylaşın

Güne başlamadan önce o gün neler yapacağınıza dair sohbetler  edin, planlarınızı paylaşın aynı şekilde onunda planlarını öğrenin. Ancak bu yapacağınız davranışla karşı tarafı sorgulamayın aksine değer verdiğinizi göstermek için yapın.

4.    Ailesine ve Arkadaşlarına Değer Verin

İlişkinizde karşınızdakinin ailesine ve arkadaşlarına saygı gösterin. Hafta içi yaşadığı yoğun iş stresinden kurtulması için hafta sonu onun ailesi veya arkadaşlarıyla bir program ayarlayın. Böylece karşınızdakinin kalbini bir kez daha kazanmış olursunuz.

5.    Stresi Değil, Mutluluğu Konuşun; Birbirinize Karşı Gülümseyin

Gülebileceğiniz en kocaman gülümsemeyi suratınıza koyabilirseniz, çok daha mutlu hisseder ve mutlu hissettirirsiniz. Gülümsemek ve mutluluk ilişkilerde bulaşıcıdır. Gün içinde iş yerinizde yaşadığınız mutsuzluğu, stresi evinize taşımayın.


Ertuğ Gül
Psikolog [Yazar]

"5 Adımda Mutlu İlişki" ile ilgili BENZER YAZILAR