Özel Eğitim Nedir?

Özel Eğitim Nedir?

Özel Eğitim Nedir?

Tülay Özer

Tülay Özer

Tüm öğrencilik yaşamınızda çevrenizde gözleri görmeyen, işitemeyen, yürüyemeyen ya da tekerlekli sandalye kullanan, konuşurken kekeleyen, uyuşturucu vb. kullanan, bazı derslerde güçlükleri olan ya da herkesten farklı bir ilgi alanı olup çevresini sorunlarıyla bunaltan veya 3 yaşında kendi kendine okuma yazma öğrenen ya da fen, satranç vb. alanlarda yetişkinler düzeyinde bilgi sahibi olan kişilerle karşılaştınız. Kimine acıdınız, kimine ise imrendiniz. Bu çocuklar sizden Farklı çocuklarda. Bu çocuklara daha öncede değinildiği gibi standart programlar, uygulanamaz. Özel eğitim uygulanması gerekir.

Özel eğitim çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst düzeye çıkmasını sağlayan, yetersizliği engele dönüştürmeyi önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynaşmasını, ve bağımsız, üretici bireyler olmasını destekleyecek becerilerle donatan eğitimdir.

Özel Eğitim kimleri kapsar?

Zihinsel Engelliler
Fiziksel Engelliler
Spastik Engelliler
Genetik Hastalıklar
Dil ve Konuşma Problemleri
Psikolojik Problemler
Sosyoloji ve Sosyal Problemler
Görme Engelliler
İşitme Engelliler
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Hemofili
Üstün Zekalı Çocuklar
Diğer

Okul Öncesi Eğitime vermemiz gereken değerin önemini daha yeni kavrarken Özel Eğitimin daha da önemli olduğunu unutmayalım.Diğer yazılarımda engel türlerini araştırarak ve her bir engeli tek bir sayfa halinde geniş bir açıklamayla sizlere sunacağım.Araştırıp yayınlamamı istediğiniz konuları lütfen mail yoluyla ulaştırınız.

Saygılarımla...

Emel İlhan Okul
Öncesi Eğitmeni


Sizden Gelenler
Yayınlanması için gönderdiğiniz yazılar [Yazar]