Doğuma Giderken Anne Adaylarına Öneriler
->

Doğuma Giderken Anne Adaylarına Öneriler

Doğuma Giderken Anne Adaylarına Öneriler

Tülay Özer

Doğum için hastaneye giderken yanınıza sadece gerekli olan eşya ve malzemeleri alınız. Gereksiz olan eşyalar size ya da yakınlarınıza ağırlık, sıkıntı yaratabilir. Yinede doğum öncesi hastanede gerekli olan malzemeler ve eşyalar konusunda yetkililerden bilgi alınız.


Anne için;

Son 3 ay içerisinde yapılan tüm kan testi sonuçlarımı yanınızda bulundurunuz.

Doğum sonu kontrolleriniz açısından pijama yerine emzirmeye uygun önden açılabilen pamuklu gecelikler ve göğsü destekleyen pamuklu sütyenler tercih ediniz.

Hastanede kaldığınız süre boyunca hijyenik tek kullanımlık pedler ve iç çamaşırlar yanınızda bulunmalıdır.

Taburculuk için yüksek belli, geniş kenarlı, pamuklu iç çamaşırlar tercih ediniz.

Doğum sonrası 1. gün yardım alarak duş almalısınız. Şampuan, duş jeli, diş macunu, diş fırçası ve havlu dışındaki kişisel bakım ürünlerinizi yanınızda bulunmalıdır

Hastaneden ayrılırken giyilecek uygun kıyafet bulundurunuz.

Bebeğiniz için;

Hastaneye giderrken emzik ve biberon götürmeyiniz,

Tıbbi gereklilik olmadıkça mama kullanılmamaktadır. Bu yüzden giderken yanınızda fazlalık olmaması için mama götürmeyiniz.

Doğumdan sonra bebek gözlem odasında bebeğin her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır, Yanınıza  sadece hastane çıkışı için mevsime uygun kıyafet ve battaniye almanız yeterlidir.

Doğum sonrası dönemde emzirmede ve süt sağmada kullanılan yardımcı aparatlar hastanece sağlanmaktadır. Yinede gitmeden önce öğreniniz.(Göğüs kiti, silikon meme ucu, meme ucu kremi, göğüs pedi, göğüs kalkanı vb.) Kendi süt sağma gereciniz varsa kullanımı ile ilgili olarak hemşireler size yardımcı olacaktır.

Altın veya benzeri eşyaları ve manevi değeri olan takıları, bebeğinizin güvenliği açısından üzerine takmayınız.

Taburcu olacağınız gün, bebeğinizin araç koltuğunu yanınıza almayı unutmayınız.